iFightDepression - önsegítő online-program depresszióban szenvedőknek

iFightDepression - önsegítő online-program depresszióban szenvedőknek

Egy éve érhető el magyarul is az iFightDepression, a szakmai megalapozottságú önsegítő online-program depresszióban szenvedőknek. Világszerte egyre nagyobb hagsúlyt kap az ún. e-health (e-egészségügy), azaz elektronikus úton elérhető egészségügyi szolgáltatás. Az egészségügy leterheltsége, a rövid idő alatt több beteg érdemi elérése  céljából az egészségügy egyre inkább olyan megoldások kidolgozásán is fáradozik, ami a modern technika vívmányait hasznosítja. Az elektronikus úton elérhető megoldások közé tartozik a szorongások és a depresszió ilyen jellegű kezelése is, ami természetesen csak részben helyettesítheti a szemtől-szemben pszichoterápiát. Amiben segítség lehet, az az információátadás, megfelelően szakszerű betegtájékoztatás, és a beteg elektronikus úton történő végigkísérése a depresszió vagy szorongás kezelésének bizonyos lépésein. Kicsit hasonlít ez az önsegítő könyvekhez, azzal a különbséggel, hogy az egészségügyi rendszeren belül vehető igénybe, a legújabb tudományos kutatásokra épülő módszerek segítségével. Ha bármelyik ponton a betegnek szüksége lenne személyes szakmai konzultációra vagy terápiára, felkereshet egy olyan szakembert, akivel addig megtett lépéseit megoszthatja, és aki segítségére lehet a további gyógyulás útján.

Az alábbi linken meghallgathat egy interjút a programmal kapcsolatban a Kossuth Rádió 2015. szept. 12-i adásában (14:32h):

http://www.mediaklikk.hu/musor/atudomanyhangjai/

Bővebb információt a kovetkező linken találhat:

https://ifightdepression.com/hu/


Varga Anna

Felnőtt klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta

Egészségügyi működési nyilvántartási szám: 1165 | Adószám: 66676907-1-43 | Magyar Orvosi Kamarai nyilvántartási szám: 501064

Kognitív viselkedésterápiás végzettségét az Egyesült Államokban szerezte. Emellett a Tranzakcióanalízis, NLP, Autogén Tréning, Pszichodráma és Hipnoterápia módszerekben képződött. Főbb szakterületei: depresszió, pánikbetegség valamint egyéb szorongásos problémák, személyiségzavar.

Bővebben

ÚJDONSÁGAINK

Vess véget a szorongásnak! - Online csoport  - ABC Pszichoterápia

Vess véget a szorongásnak!
2024. április 19-től

Ha hónapok vagy évek óta szorongásos rosszullétek fogságában érzed magad, itt az ideje a változásnak!
Neked hoztuk létre azt a 6 alkalmas online csoportfoglalkozást, amelyben megtanulhatod, hogyan építsd le az egész életedet hátráltató szorongást a kognitív viselkedésterápia eszközeivel.

Online tudatos jelenlét (Mindfulness) csoport indul 2022. május 26-tól - ABC pszichoterápia

Tudatos jelenlét (MBCT)
2024. április 12-től

Csatlakozz mindfulness (MBCT) csoportunkhoz, hogy megtapasztald, mit jelent a tudatos jelenlét.
Olyan technikákat sajátíthatsz el, amelyek segítenek az önismeret növelésében, a stressz csökkentésében, a depresszió és egyéb érzelmi problémák kezelésében vagy megelőzésében, valamint a viselkedés tudatos irányításában.

Érzelmi intelligencia a munkahelyen Workshop - ABC Pszichoterápia

Érzelmi Intelligencia a Munkahelyen - Workshop
2024. április 26-tól

Fedezd fel az érzelmeid erejét az Érzelmi Intelligencia a Munkahelyen workshopunkkal!
Készen állsz arra, hogy átalakítsd a munkahelyi és személyes kapcsolataid, könnyebben megbirkózz az élet kihívásaival, és önmagad és mások mélyebb megértésével kezedbe vedd az érzelmeid irányítását? Jó helyen jársz!