Pszichoterápia & tanácsadás

Évtizedes klinikusi tapasztalattal rendelkező szakemberekként az alábbi problémákban nyújtunk segítséget:

 • Pszichoszomatikus panaszok Ha annak ellenére, hogy orvosi kivizsgálások szervi elváltozást nem mutattak ki, testi panaszok kínozzák (például hasmenés, székrekedés, fejfájás, izomfájdalom, krónikus fáradtság, torokszorító gombóc-érzés).

 • Stresszterhelés Ha sok stresszhelyzet éri, amit már nehéz egyedül feldolgoznia. A szakmai segítség igénybevétele növelheti stressztűrését és bővítheti egészséges megküzdési stratégiáinak tárházát.

 • Indulatkitörések, dührohamok kezelése Ha saját vagy környezete részéről tapasztal ilyet, és a tehetetlenség érzése rátelepszik ezekre a helyzetekre.

 • Párkapcsolati nehézségek Ha konfliktusok, kilátástalan helyzet, krízis, egymástól való elhidegülés jellemzi a kapcsolatot, de mindketten esélyt szeretnének még adni a kapcsolatnak. A „Hogyan rendezzük vagy lépjünk tovább együtt?” kérdésben gyakorlati segítségetnyújtunk.

 • Evészavar Ha úgy érzi, az evés fölötti kontrollt már nem ön tartja a kezében, és/vagy élettere annyira beszűkült, hogy elzárkózik családjától, barátaitól... Súlyosabb esetekben klinikai ellátásra lehet szükség.

 • Kényszeres gondolatok vagy cselekedetek Ha uralják életét, és szabadulni szeretne ebből a fogságból.

 • Depresszió Ha elhúzódó vagy állandóan jelen lévő lehangoltság, erőtlenség, kedvetlenség jellemzi, súlyosabb esetben előfordulhat a reggeli felkelés és a nap elkezdésének nehézsége, esetlegesen öngyilkossági gondolatok vagy szándék.

 • Elhúzódó gyászreakció A számunkra fontos Személy elvesztésének feldolgozása nem magától értetődő. Lehet olyan helyzet, amikor nehéznek vagy lehetetlennek érezzük a továbblépést. Ilyenkor segíthet, ha hozzáértő támaszt és segítséget kap a gyászoló.

 • Pánikbetegség Ha időközönként „ok nélkül” heves szívdobogást, fulladásérzést, remegést, izzadást, szédülést, félelemérzést tapasztal, de orvosi kivizsgálás testi elváltozást nem talált, érdemes a gyógyszeres segítségen túl pszichoterápiás segítséget is felkeresni.

 • Szociális szorongás Ha társas helyzetekben szorongásos tüneteket tapasztal, ami miatt már kerüli a kapcsolatteremtést, vagy nehézséget okoz egy-egy telefonhívás lebonyolítása, a kollégák megszólítása vagy a párkapcsolat-teremtés.

 • Poszttraumás stressz-zavar vagy akut trauma feldolgozása Egy megrázó történés átélése fékezheti személyes fejlődésünket, és szorongásos, ill. depressziós tüneteket okozhat. Ilyenkor érdemes szakmai segítséget igénybe venni, ami a személyes fejlődés útjából elgördítheti az akadályokat, és gyorsíthatja a felépülést.

 • Káros és kóros szokások Dohányzás, körömrágás, túlevés, nem-evés, játékszenvedély, hajtépkedés. Lelki hátterében felgyülemlett feszültség jellemző, amelynek levezetésére szolgálnak a kialakult káros szokások. A lelki háttér kibogozása és a feszültségek egészséges feloldásának megtanulása lehet egy megoldás.

 • Élethelyzeti krízis Egy-egy életszakaszból a következőbe való átlépés önmagában is krízis lehet – változik az énképünk, kapcsolataink átalakulnak, de kerülhetünk olyan helyzetbe is, amely kilátástalannak tűnik, és nem látjuk a kiutat.

 • Tanulásban való elakadás Ha az okok között családon belüli feszültség, kudarcélmény feldolgozásának nehézsége, vagy félelemérzés húzódik meg, érdemes felgöngyölíteni és megszűntetni a problémát.

 • Konfliktushelyzetek kezelése Ha félelelem tölti el egy-egy konfliktus keletkezése kapcsán, vagy nem tudja, hogyan reagáljon egy-egy összetűzésre, ezért inkább kerüli a konfliktushelyzeteket, nem mer nemet mondani, és rossz érzéssel, de „behódol” a helyzetnek.

 • Gyermekneveléssel, anyasággal, apasággal kapcsolatos kérdések átdolgozásaHogyan képviseljem a gyermek érdekeit, ha a párom nem partner ebben? Mi a jó a gyereknek – ha igent, vagy ha nemet mondok? Mikor mondjak igent, és mikor nemet? Miért zárkózik el előlem? Hasonló kérdésekre találjuk meg együtt a válaszokat.

Fontos!

Ha súlyosabb pszichiátriai betegségben (schizofrénia, bipoláris affektív zavar) vagy súlyosabb függőségben (kábítószer, alkohol, súlyos, fizikai tünetekkel járó evészavar) szenved , pszichiátriai szakorvosi segítséget és klinikai körülmények közötti terápiás közösségi megoldásokat keressen! Ilyen esetben az Ön számára a legmegfelelőbb klinikai segítség megtalálásában tudunk segíteni.