Művészetterápia

EGYÉNI és CSOPORTOS művészetterápiás foglalkozások felnőttek és gyermekek számára

Az EGYÉNI művészetterápiás foglalkozás kapcsolata különlegesen mély, intim és személyes, titkokkal teli kapcsolattá válhat. Személyre szabott, még több teret enged sajátos igényeknek, életkorhoz , különleges hajlamokhoz igazodik. Az alkotás mágikus ereje segít eddig ismeretlennek hitt érzelmeink felfedezésében, miközben lényeges életesemények válhatnak érthetőbbé. Új és új alkotásra sarkallva az érzelmi kreativitás fejlődésével öngyógyító belső forrásainkra bukkanhatunk.

A CSOPORT elismerő, megtartó, védelmet adó, de határokat is szabó ereje segíthet fontos erőforrások felismerésében. Megterhelő, traumatikus életesemények könnyebben válhatnak feldolgozhatóvá egy csoport védelme alatt. A védett terápiás keretek között zajló alkotómunka különleges lehetőséget kínál az összetartozás, az egymásra hangolódás érzésének megtapasztalásához.

Aktuális csoportos műveszetterápiás foglalkozasainkat a kovetkező linken tekintheti meg.

Művészetterápia FELNŐTTEK és GYERMEKEK részére egyéni és csoportos formában

A FELNŐTTEK számára kialakított speciális képzőművészeti terápia szorongásos zavarok, depresszió, pánikbetegség, különféle személyiségzavarok,, de más pszichiátriai betegségek kezelésében hatékonynak bizonyult módszer. Feszültségcsökkentő és önbizalom-növelő hatású, hiszen akik gyakran torzítva értékelik önmagukat, a külvilág eseményeit, hangulatuk labilis és szélsőségesen ingadozik jelentős szenvedést, funkcióromlást okozhat személyközi kapcsolatokban és a mindennapi életben. A terápia az elveszett egyensúly helyreállítására törekszik, a megrekedt alkotófolyamat meglendítésével belső képek láthatóvá válnak. A feltorlódó feszültségtömeg alkotáskor önmagában, értelmezés nélkül is én-erősítő, önbizalom-növelő hatású lehet. A részvételhez természetesen semmiféle rajzi előképzettség nem szükséges.

Az általam képviselt terápiás módszer olyan tanulásban akadályozott, magatartászavarral, korai kötődési sérülésekkel, enyhe fokú értelmi sérülékenységgel, autizmussal élő GYERMEKEK számára kidolgozott modell, akik nem tudtak az átélt , többnyire negatív élményekkel, adottságokkal megbirkózni és ezért ezek feldolgozatlanul húzódnak meg személyiségük hátterében. A művészet eszközeivel az alkotó tevékenységet és képességek fejlesztését, mint terápiás eszközt használom. A foglalkozások játékos keretek között zajlanak, egyéni vagy csoportos formában, 6-10 és 10-14 éves korosztály számára.

  • Muv-1
  • Muv-2
  • Muv-3