Meseműhely nagycsoportosok számára Gödöllőn 2017. februártól

Meseműhely nagycsoportosok számára Gödöllőn 2017. februártól

A gyermekpszichodráma egy olyan csoportos módszer, ahol szimbolikus formában (a mese és a dráma elemeinek segítségével) jeleníthetik meg és dolgozhatják fel a gyerekek a számukra nehéz helyzeteket, konfliktusokat. A gyermekek nyelve a játék és a mese, ezért ebben a formában tudják leginkább kifejezni magukat, szükségleteiket, és találhatnak megoldást problémáikra. A gyerekek (jelmezbe bújva) a saját maguk alkotta történet, mese eljátszásával egy varázslatos csodavilágba kerülnek, ahol minden megtörténhet. Érzelmeiket, indulataikat szabadon kifejezhetik, személyiségük olyan részeit bontakoztathatják ki, amit eddig elnyomtak magukban. Ezáltal megbarátkozhatnak önmagukkal, megerősödhetnek sokszínűségükben, a mindennapokban pedig kiegyensúlyozottabbak lesznek, könnyebben tudják kezelni a konfliktusokat, és jobban tudnak kapcsolatot teremteni a többiekkel. A spontán játék felszabadítja a gyermek kreativitását, segíti személyiségfejlődését. A csoportvezetők a gyerekektől kapott szerepben teljes beleéléssel részt vesznek a játékban, és közben nyomon követik a történéseket.

Vezetőként hisszük, hogy minden gyerekben (és felnőttben) van olyan erőforrás, amivel képes saját nehézségeit megoldani, kilépni megszokott köreiből, képes a fejlődésre. A gyermekpszichodráma erre kínál lehetőséget.

Bővebb információ a módszerről:http://gyermekpszichodrama.hu/pages/a-modszerrol

A csoportba kerülést a szülőkkel való konzultáció előzi meg. Ilyenkor átbeszéljük, hogy milyen céllal kerestek meg minket, és milyen lehetőségeket hordoz a csoport a gyermek számára.

 

KERETEK

Csoportlétszám: max. 6 fő.

Életkor: 6-7 évesek.

Helyszín: Óvoda.

Ár: 2500,- Ft/alkalom (amit havonta vagy a második foglalkozás után egy összegben kérünk befizetni).Első körben 12 foglalkozást tartunk. A foglalkozásokat megelőző, illetve az azt követő szülői konzultációk ingyenesek. Ha szükséges, előre egyeztetett időpontban további szülői megbeszélésekre is lehetőség van, külön díjazással.

A gyerekek az első alkalom után eldönthetik, hogy szeretnének-e járni a foglalkozásokra.

Jelentkezés:

Varga Anna (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0670 940 1366, www.abcterapia.hu)
Várszegi Márton (Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., 0620 365 4094)


Mesemuhely-Godollon


Illusztrációk:freepik.com